21.10.2014 10:22

Šéftrenérovo hodnocení družstev v sezóně 2014

Vážení sportovní přátelé,

dovolte mi, abych z pozice šéftrenéra naše klubu zhodnotil právě skončenou sportovní sezonu.

V tomto roce jsme po dlouhé době vstupovali do soutěží družstev zastoupeni ve všech věkových kategoriích. Některá družstva patřila k favoritům na postup, některá se teprve otrkávala a sbírala zkušenosti. Do bojů se zapojili dospělí, dorostenci, starší žáci, mladší žáci A + B, baby družstva A + B a mini družstva A + B, celkem tedy devět bojovně naladěných týmů. Na rozdíl od minulých let, kdy docházelo často k situacím, že vedoucí družstev neměli koho postavit, se letos potýkali často s opačným problémem. Nebylo totiž vůbec jednoduché rozhodnout, koho postavit v důležitých zápasech. Naší klubovou vizí je, aby hráli pokud možno všichni. Neméně důležitá je i atmosféra v týmu, aby hráči spolu dobře vycházeli, navzájem si fandili a užívali si radost ze společných vítězství. V ryze individuálním sportu jako je tenis, není toto vždy úplnou samozřejmostí. Zápasy, které jsem měl možnost sledovat (a nebylo jich málo) mne však plně uspokojily.

 

Družstvo dospělých

Družstvo dospělých minulý rok na startu chybělo a začalo tedy úplně novou éru. Liboru Přecechtělovi, jakožto kapitánu dospělých se podařilo zformovat tým, který nenašel přemožitele a hned při své premiéře postoupil do vyšší soutěže! Přestože toto družstvo začalo zcela od nuly, jména na soupisce slibovala, že by postup nemusel být nereálný. Výsledky nakonec potvrdily sílu družstva, které suverénně postoupilo.

Za družstvo nastoupili:

Dopita Jiří, Přecechtěl Libor, Panáček Jan, Fuglík Karel, Zábojník Jan

Němcová Veronika, Šaršová Eva, Hallamová Lucie, Přecechtělová Aneta

kapitán: Přecechtěl Libor

 

Družstvo dorostu

Stejně jako dospělí i dorost vstupoval do sezóny zcela nově. Dorostenci však na rozdíl od dospělých postupové ambice neměli a měli sbírat především zkušenosti. Zápasy však ukázaly, že při určité konstelaci mohli dokonce pomýšlet na postup a obsadili konečné čtvrté místo. Věřím, že příští rok budeme o postup bojovat.

Za družstvo nastoupili:

Gofroj Ondřej, Gaja Václav, Miler Tomáš, Gallo Jiří, Knoll Libor, Netopil Petr

Paštiková Valentýna, Přecechtělová Aneta, Zapletalová Nikola, Kulhánková Markéta

kapitán: Gofroj Zbyněk

 

Družstvo starších žáků

Družstvo starších žáků po dramatickém postupu v minulém roce mělo především udržet soutěž a nesestoupit. Páteř tohoto družstva totiž tvořili především mladší žáci a bylo velice důležité, aby mohli i v příštím roce hrát tuto soutěž. Úkol splnili suverénně a příští rok můžeme zabojovat o postup do nejvyšší soutěže. Potenciál v těchto hráčích je značný a myslím, že o mnohých v budoucnu ještě uslyšíme. Výhry na začátku soutěže, a tudíž i jistota „ne-sestupu“ umožnily, aby se v družstvu mohlo prostřídat hodně hráčů.

Za družstvo nastoupili:

Miler Tomáš, Divila Radek Adam, Častulík Marek, Machala Martin, Pavelka Tomáš, Ander Josef, Kvapil Eduard

Paštiková Valentýna, Přecechtělová Aneta, Kulhánková Markéta, Augustinová Natálie, Krahulíková Tereza

kaitán: Paštika Ivo

 

Družstvo mladších žáků A

Mladší žáci A měli vzhledem ke své síle jediný cíl. Všechno jiného než postup by bylo zklamání. V rozhodujícím utkání v Novém Jičíně nás však od začátku provázela nehorázná smůla. Utkání jsme museli vzhledem k nemoci nebo zranění absolvovat bez prvních dvou hráček. Všechna utkání, která jsme v tomto zápase prohráli, byla velice vyrovnaná a bohužel nechyběla ani porážka „z mečbolu“! Za stavu 4:4 rozhodovala čtyřhra, při které se na nás konečně usmálo štěstí a zvítězili jsme 10:8 v supertiebreaku. Dík patří nejen hráčům, ale i doprovodu v podobě rodičů, kteří podle svých slov zestárli o několik let. V příští sezóně budeme hrát nejvyšší možnou soutěž! Vzhledem k tomu, že většina dětí jsou i příští rok mladší žáci, jsem přesvědčen, že i za rok budeme bojovat na špici.

Za mladší žáky A nastoupili:

Divila Radek Adam, Častulík Marek, Prstek Filip, Machala Martin, Pavelka Tomáš, Kvapil Eduard, Jonáš Jan

Paštiková Valentýna, Augustinová Natálie, Krahulíková Tereza, Kulhánková Klára

kapitán: Častulík Vojtěch

 

Družstvo mladších žáků B

Největším překvapením sezóny je určitě postup tohoto družstva do vyšší soutěže! Béčko mělo patřit k družstvům, která měla sbírat zkušenosti a zaútočit v příštích letech. Holky a kluci si však řekli, že nebudou ztrácet čas a postoupili hned! Obrovská síla se ukázala v děvčatech, která neztratila ani bod! Díky postupu obou družstev mladších žáků máme příští rok áčko v nejvyšší soutěži a béčko v druhé nejvyšší, čímž se mohou chlubit jen špičkové oddíly.

Za mladší žáky B nastoupili:

Pavelka Tomáš, Jonáš Jan, Hrabal Matěj, Ander Josef, Minich Marian, Kvapil Eduard, Kratochvíl Ondřej

Krahulíková Tereza, Kulhánková Klára, Koišová Eva, Fromelová Ella, Zahnášová Tereza

kapitán: Pavelka Luděk

 

Družstva baby tenisu A + B

V této kategorii startovala za náš klub dvě družstva. Babytenistům se příliš nevedlo, skončili na 9. resp. 10.místě. Bohužel jsme do bojů nemohli nasadit hráče z minitenisu, kteří by výrazně tyto družstva posílili. Severomoravský tenisový svaz jako jediný z celé ČR totiž neumožňuje startovat dětem spadajícím věkem do minitenisu v kategorii baby tenisu. Je to určitě škoda, protože mimořádně nadané děti, které by úspěšně mohly hrát babytenis, musí hrát stále jen na malém hřišti minitenisu. Věřím, že v příštím roce budou naši babytenisté okupovat vyšší příčky žebříčku.

Za baby tenis A nastoupili:

Raška Jan, Řehák Daniel, Řehák Adam, Kutínová Lucie, Korábečný Matyáš, Řehák Filip, Špaček Jakub

kapitán: Řehák David

Za baby tenis B nastoupili:

Poštulka Matěj, Mádrová Ema, Kojecký Tomáš, Kojecký Jan, Prachař Sebastian, Slíva Karel, Fojtík Ondřej, Bednařík Michal

kapitán: Kojecký Zdeněk

 

Družstva mini tenisu A + B

V kategorii nejmladších, tedy minitenisu, jsme vyslali na start dvě družstva. Áčko mělo mimořádně silný tým, především díky prvním dvěma hráčům. V posledním kvalifikačním turnaji o účast na mistrovství republiky, který se konal v Přerově, jsme obsadili výborné 3. místo. Proháněli jsme i vítězný Trend, který však má uměle posbírané nejlepší hráče ze severní Moravy. Jsem přesvědčen, že v našich dětech v tomto družstvu se skrývá velký potenciál do budoucna.

Za mini tenis A nastoupili:

Stejskal Adam, Mohapl Tomáš, Paštiková Julie, Kropáčová Alžběta, Baláčková Janika

kapitán: Vinkler Petr

 

V družstvu minitenisu B se prostřídalo poměrně hodně hráčů převážně z naší nově vzniklé tenisové školičky. Ani toto družstvo, přestože je ještě velice mladé, nedělalo našemu oddílu ostudu. V Přerově 3 x prohrálo a 2 x vyhrálo, což je velice solidní bilance. Některé naše hráče jsme dokonce zapůjčili ostatním týmům, kterým hráči chyběli. Následně docházelo k zajímavým situacím, kdy spoluhráči z jednoho družstva, hráli proti sobě a trenér střídavě radil oběma borcům. Z trenéra se stal tedy více diplomat, protože vyhrát mohl jen jeden.

Za mini tenis B nastoupili:

Kutín Filip, Špitová Michaela, Hrabal Nikola, Součková Sára, Fryš Jakub, Weissová Mariana, Houdek Jan, Studená Eliška

kapitáni: Hrabal Jiří a Paštika Ivo

 

Tenisová školička

Na jaře minulého roku jsme otevřeli novou tenisovou školičku. Díky obětavosti členů výboru a jejich rodin a známých, jsme obešli řadu škol a školek v Olomouci. Agitace přinesla úspěch a v květnu 2013 jsme na našich dvorcích přivítali prvních asi dvacet tenistů. Zájem o školičku rostl závratným tempem a k dnešnímu dni prošlo naší školičkou 93 dětí. Aktuálně trénuje ve školičce 54 dětí. Museli jsme tedy rozšířit počet našich trenérů, věnujících se trénování našich nejmenších na osm! Organizace tréninků tolika dětí a trenérů nabyla úplně jednoduchá. Radost ze hry a blýskání v očích našich nejmenších však bylo dostatečnou kompenzací pro nás trenéry. Tenisová školička poběží i v zimní sezoně.

Tréninky budou probíhat v hale u nádraží v blízkosti STK. Chtěl bych poděkovat panu Davidu Smrčkovi, se kterým jsme se domluvili na využívání tohoto příjemného sportoviště. Novým vedoucím tenisové školičky se stal nejvíce vytěžovaný trenér školičky Karel Fuglík. Kájovi přejeme hodně úspěchů v této nelehké práci.

Za kvalitní práci bych rád poděkoval i trenérům trénujících naše kmenové hráče, kteří trénují i jinde než u nás na Mile.

Osobně mne velice těší nebývalý zájem mladých o tenis. Važme si toho a doufejme, že ani v příštích letech tento trend nepoleví.

 

Ivo Paštika, šéftrenér TK Milo Olomouc

—————

Zpět


Kontakt

TK Milo Olomouc

Na střelnici 37
779 00 Olomouc


Nafukovací hala v areále 1:
772 721 581
(rezervace)

Správce v areálu I:
772 721 580

Správce v areálu II:
772 721 581

Badminton:
728 071 720

Telefon na účetní:
776 679 095